Юридичний блог

Ліцензія на освітні послуги

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Ліцензування освітньої діяльності Київ

Ліцензія на надання освітніх послуг

Відповідно до законодавства України для здійснення освітньої діяльності необхідна ліцензія на надання освітніх послуг, яка видається Міністерством освіти і науки України, а також органами управління освітою державних адміністрацій.

Наша юридична компанія надасть усі необхідні послуги для оперативного отримання дозвільної документації у сфері освіти в м. Київ.

Як отримати ліцензію на освітню діяльність?

У наш час надання якісних освітніх послуг користується великим попитом. Тому все більше представників освітньої сфери стикаються з питанням про те, як отримати ліцензію на освітню діяльність. Це завдання краще доручити фахівцям, які надають відповідні послуги з ліцензування професійно та швидко. Співпраця з нашою компанією дозволить вам пройти процедуру отримання дозвільної документації без зайвих труднощів та клопотів.

Ліцензування дошкільної освіти

КМУ передбачений вичерпний перелік видів освітньої діяльності, яка може здійснюватись лише після отримання спеціального дозволу.
Зокрема, ліцензування дошкільної освіти передбачене для наступних видів послуг: догляд, виховання та навчання дітей, а також корекція їх психологічного та фізичного розвитку.

Ліцензійні умови надання освітніх послуг затверджуються окремо щодо різних видів освітньої діяльності і стосуються кадрового складу, навчально-методичної та матеріальної бази.

Ліцензування позашкільної освіти

Законодавством передбачене ліцензування позашкільної освіти пов'язаної із художньо-естетичним, еколого-натуралістичним та військово-патріотичним вихованням, фізкультурою, спортом та оздоровленням, туризмом та краєзнавством, соціально-реабілітаційною, гуманітраною та дослідницькою діяльністю, бібліотечною справою, наукою та технікою.

Також передбачене ліцензування навчальних закладів, що здійснюють забезпечення та організацію здобуття загальної середньої, професійно-технічної та вищої освіти.

Важливо пам'ятати, що курси підвищення кваліфікації працівників, підлягають ліцензуванню тільки у випадку, якщо заявлені професії передбачені в Класифікаторі професій ДК 003: 2010.

Оформлення ліцензії для навчального закладу передбачає досить об'ємний пакет документів, зокрема: статутні документи, затверджені навчальні плани, концепція діяльності, дозвільні документи у сфері пожежної безпеки, санітарного контролю, охорони праці.

Ліцензування викладацької діяльності

Слід зауважити, що для здійснення індивідуального репетиторства не потрібно отримувати спеціальні дозвільні документи. Ліцензування викладацької діяльності необхідне у випадку, якщо ви плануєте відкрити свій навчальний заклад або здійснювати діяльність у сфері дошкільної освіти як фізична особа-підприємець.

Ліцензія надається терміном дії від 5 до 12 років (але не менше ніж на термін повного освітнього циклу, що був обраний ліцензіатом). Вартість дозволу складається з двох частин:

  1. оплати роботи учасників експертної комісії (залежить від тривалості експертизи та інших умов);
  2. оплати адміністративної послуги:
  • для фізичних осіб-підприємців, які надають послуги у сфері дошкільної освіти - 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • для юридичних осіб - 24 неоподатковуваних мінімуми доходів громадян.

Вимоги, які висуваються до кадрового, матеріально-технічного, методичного забезпечення навчального процесу, мають масу нюансів, винятків та інших юридичних аспектів, розібратися в яких, не маючи досвіду у сфері ліцензування, досить складно. Доручіть цю роботу фахівцям нашої компанії, і ми надамо вам всі необхідні послуги з ліцензування освітньої діяльності, включаючи:

  1. повну і кваліфіковану консультацію;
  2. оформлення та аналіз необхідного пакету документів;
  3. допомогу в отриманні всіх супутніх дозволів (СЕС, пожежна інспекція);
  4. оперативне отримання ліцензії.

Законодавство:

  1. Закон України "Про освіту" від 23.05.1991 № 1060-XII;
  2. Постанова Кабінету Міністрів України "Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти" від 30.12.2015 р. № 1187.