Юридичний блог

Ліцензія на тютюнові вироби

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Ліцензія на продаж тютюнових виробів Київ

Ліцензія на торгівлю тютюновими виробами

Відповідно до законодавства України для виготовлення та реалізації тютюнових виробів необхідна ліцензія на торгівлю тютюновими виробами (їх виробництво).

Наша юридична компанія надасть необхідні послуги для оформлення дозвільної документації в м. Київ. Доручення цієї роботи фахівцям істотно знизить витрати часу та фінансів на дану процедуру. Оскільки самостійні збір та оформлення специфічної документації можуть затягнутися в часі та призвести до додаткових витрат.

Отримання ліцензії на тютюн

У зв'язку з високим попитом на тютюнові вироби, торговельні мережі та виробники все частіше стикаються з необхідністю ліцензування своєї діяльності. Найбільш оперативно та якісно з цим завданням впорається досвідчений фахівець. На практиці у співробітників нашої компанії отримання ліцензії на тютюн займає до 15 днів.

В результаті звернення до нас клієнт отримує: всі необхідні консультації; оформлення пакету документів; свободу від проходження маси бюрократичних процедур; позитивний фінал - готову ліцензію на тютюнові вироби.

Ліцензія на роздрібну торгівлю тютюновими виробами

Тютюнові вироби включають: сигарети, сигарілли, сигари, махорку, тютюн та інші вироби з нього або його замінників.

Ліцензія на роздрібну торгівлю тютюновими виробами оформлюється на підставі заяви, поданої до Головного управління або в Центр обслуговування платників податків за місцем торгівлі. Також необхідно подати документи про оплату вартості ліцензії. Варто знати, що порядок отримання ліцензії передбачає необхідність її реєстрації в органі доходів і зборів, а для сільської місцевості - і в органі місцевого самоврядування за місцем ведення діяльності.

Ліцензія для роздрібної торгівлі видається терміном на 1 рік. Її ціна встановлена в розрахунку за кожне торгове місце і становить:

  • для міст 2 000 грн.;
  • для сіл і селищ за межами територій міст 250 грн.

Оплата здійснюється щоквартально в рівних частках.

Слід зауважити, що у випадку зберігання тютюнових виробів не у місці безпосередньої торгівлі, дані щодо місця зберігання продукції необхідно внести у відповідний Єдиний реєстр.

Ліцензія на оптову торгівлю тютюновими виробами

У тому ж порядку, що й у випадку з роздрібною торгівлею, оформлюється ліцензія на оптову торгівлю тютюновими виробами.

Зазначимо, що всі документи подаються до органу ліцензування в одному примірнику, засвідченому належним чином: це може бути нотаріальна копія або копія засвідчена органом, який видав документ або органом ліцензування.

Термін дії ліцензії - 5 років. Її вартість складає 500 000 грн. на рік.

Ліцензія на виробництво тютюнових виробів

Для виробництва тютюнових виробів можливість отримати ліцензію є тільки в разі забезпечення повного технологічного циклу. Також слід зазначити, що протягом 10 днів, з моменту набуття права власності на обладнання для виробництва сигарет, необхідно внести інформацію про нього до відповідного Єдиного реєстру.

Для оформлення дозволу, окрім заяви, необхідні:

  • установчі документи (копії);
  • дозволи на початок робіт (у сфері охорони праці, пожежної та техногенної безпеки);
  • атестат виробництва;
  • квитанція про оплату;
  • форма 4 - ОПП.

Видача ліцензії відбувається не пізніше 30 днів з моменту надання пакета документів. Ліцензія на виробництво тютюнових виробів надається терміном дії на 5 років. Вартість ліцензії становить 780 грн. і стягується щорічно. Звернення до фахівців нашої компанії забезпечить для вас:

  • повну консультацію юриста;
  • отримання всіх супутніх дозволів та допусків;
  • кваліфіковане оформлення необхідних документів;
  • представництво ваших інтересів на всіх стадіях отримання дозвільної документації.

Законодавство:

  1. ЗУ «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 № 481/95-ВР.