Юридичний блог

Переведення квартири в нежитловий фонд Київ

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Переведення житла з житлового фонду в нежитловий вартість

Перепланування нежитлових приміщень - це досить масштабна перебудова об'єкта нерухомості. На жаль, багато власників нежитлових приміщень (салонів, офісів, торгових комплексів) дуже часто плутають поняття «перепланування об'єкта» і зміна його функціонального призначення.

Перепланування нежитлового приміщення підлягає обов'язковому узгодженню, але в той же час об'єкт не буде змінювати своє цільове призначення. Це означає, що якщо приміщення було офісом, то після перепланування воно так і залишиться офісом. Перепланування нежитлового або житлового приміщення - це поліпшення експлуатаційних властивостей об'єкта, але без зміни будь-яких схем інженерних систем.

Зміна функціонального призначення - це зміна профілю нежитлового приміщення. Наприклад, якщо ви плануєте, що офіс перетвориться на магазин, то в такому випадку не обійтися без зміни як внутрішнього планування приміщення, так і змін комунікацій. Крім того, щоб перевести те чи інше приміщення в нежитловий фонд, у випадку якщо воно знаходиться в житловому будинку, воно повинно повністю відповідати вимогам закону (мати окремий вхід, перебувати на цокольному, першому чи напівпідвальному поверсі і т.д.). Щоб перевести приміщення в нежитловий фонд, необхідно подати заяву з пакетом документів до місцевої держадміністрації.

Варто відзначити, що всі узгодження перепланування нежитлових приміщень знаходяться під особливим контролем в уповноважених державних служб.

Компанія Наказ займається всіма питаннями, які стосуються узгодження, а також введення в експлуатацію перепланувань будь-якого виду складності. Всі наші фахівці мають високу кваліфікацію і великий досвід у цьому напрямку. Ми консультуємо і допомагаємо в оформленні документів, що пов'язані з:    

  • узгодженням вхідної групи;    
  • введенням в експлуатацію;    
  • реконструкцією та переплануванням;    
  • зміною функціонального призначення приміщень;    
  • отриманням свідоцтва на право власності;    
  • оформленням технічного паспорта;    
  • розробкою / узгодженням різної проектної документації. 

Вартість введення в експлуатацію закінченого об'єкта, а також процедура узгодження визначається для кожного клієнта індивідуально.