Юридичний блог

Підключення будинку до електромережі, водопостачання, каналізації та газу

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Зведення стін, установка покрівлі й оздоблювальні роботи ще не роблять об'єкт нерухомості житловим, для цього необхідний такий етап, як підключення до електромережі, водопостачання, центральної каналізації та газу. Тільки після цього можна заселяти мешканців. У той же час підключення до деяких із цих мереж необхідно й для виробничих будинків.

Процес підключення до комунікацій досить тривалий, він вимагає неодноразового відвідування різних інстанцій з безліччю документів. Варто враховувати, що світлом, водою й газом завідують різні організації, хоча алгоритм дій скрізь практично однаковий.

Для початку необхідно отримати технічні умови, для чого потрібно звернутися у відповідну збутову організацію із заявою, до якої повинен бути прикладений документ, що підтверджує ваші права на земельну ділянку. Строк виготовлення документів може затримуватися, і вам доведеться по кілька разів дізнаватися про долю своєї заяви. Одержавши на руки технічні умови, необхідно виготовити проект електропостачання будинку і його газифікації, та затвердити його. Це можна доручити тільки організації, у якої є ліцензія.

Відповідно до проекту будуть проведені монтажні роботи. У підрядника теж повинна бути діюча ліцензія на подібний вид діяльності. По закінченні підключення необхідно, щоб результати були оцінені збутовою організацією, з якою згодом буде укладений договір на водопостачання й водовідведення, а також на підключення до газопроводу й електромережі.

Наша компанія допоможе вам у підготовці необхідного пакету документів, також ми допоможемо вам вибрати підрядників, які мають всі ліцензії й дозволи на підключення газу до приватного будинку, а також електромереж і водопостачання, та проводять роботи швидко, а головне, якісно. Ми візьмемо на себе процес оформлення документів у збутових компаніях, що істотно скоротить час на затвердження документів, видачу дозволів, оформлення договору й прийом роботи.