Юридичний блог

Оформлення та оплата оформлення оренди земельної ділянки Київ

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Переуступка прав за договором оренди земельної ділянки.

Договір оренди передбачає передачу землі за плату від власника, тобто орендодавця, до орендаря у тимчасове володіння і користування. Право розпоряджатися земельною ділянкою залишається у власника.

Орендні відносини, передбачені договором оренди землі, мають цивільно-правовий характер, і тому основні умови договору оренди земельної ділянки регулюються Цивільним кодексом. Особливості договору регулюються Земельним кодексом та Законом України «Про оренду землі».

Орендодавцями можуть виступати не тільки юридичні та фізичні особи, а й органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування. Орендна плата встановлюється орендодавцем самостійно. Однак розмір плати, що стягується за використання земельних ділянок, державної або комунальної форми власності, встановлюється на законодавчому рівні. Взяти земельну ділянку в оренду можна на термін, що не перевищує 50 років.

Згідно з нововведеннями в законодавство України, з жовтня 2009 року всі, хто бажає отримати право оренди земельної ділянки без забудов, що знаходиться у комунальній або державній власності, можуть це зробити тільки на земельних торгах. Органи виконавчої влади або органи місцевого самоврядування в межах своїх повноважень видають дозвіл на здачу земельної ділянки в оренду за результатами аукціону.

Право оренди земельної ділянки, що використовується для обслуговування житлових будинків та нежитлових будівель, можна отримати, якщо зареєстровано право власності на відповідні будинки і будівлі.

Важливо знати, що іноземні компанії, а також українські юридичні особи з іноземними вкладеннями в статутний капітал не можуть придбати у власність землі сільськогосподарського призначення, а для покупки земель іншого призначення комунальної чи державної форми власності необхідно дозвіл Кабінету Міністрів України. Тому іноземцям залишається тільки брати земельну ділянку для своїх потреб в оренду.

Наша компанія надає свої послуги на всіх етапах оформлення оренди земельних ділянок. Наші співробітники допоможуть вам оформити технічну документацію, проект землевідведення, отримати дозволи від відповідних органів.

Для початку роботи з оформлення оренди необхідно подати:    

  • копію паспорта та ідентифікаційного коду;    
  • копію свідоцтва про держреєстрацію та довідку з статистики (для юридичної особи);    
  • копію рішення про передачу землі в оренду.