Юридичний блог

Технічне обстеження будівель, споруд та будівельних конструкцій

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Технічне обстеження будівель і споруд передбачає встановлення поточного стану об'єкта нерухомості шляхом виявлення існуючих дефектів й ушкоджень. У той же час, завдяки технічному обстеженню будівельних конструкцій, можна спрогнозувати подальший розвиток дефектів та їхній вплив на загальний стан будинку в майбутньому.

Обстеження технічного стану будівель повинне охоплювати всі складові споруджень: фундамент, стіни, перекриття, покрівлю, комунікації. Саме тому даний процес вимагає глибоких знань в області будівництва та досвіду проведення подібних процедур, він не може бути поверхневим і побіжним.

Строк проведення технічного обстеження представниками нашої компанії залежить від об’єму приміщень, які потребують оцінки, і наявності важкодоступних або аварійно-небезпечних ділянок. З метою фіксації технічного стану будинку проводиться його зйомка за допомогою фото- і відеоапаратури.

Технічна експертиза може проводитися з ініціативи власника будинку або через законодавчі вимоги, що виникають у певних ситуаціях. Наприклад:

  • Для того щоб узаконити самобуд. Така вимога цілком логічна, оскільки будинок будувався без затвердженого проекту, і тому в процесі його зведення могли бути не дотримані будівельні норми й стандарти, що може призвести до раптового руйнування.
  • Для того щоб провести реконструкцію або капітальний ремонт будинку. Першочергово необхідно встановити ступінь ушкоджень, і тільки на підставі отриманих даних скласти проект реконструкції.
  • Для того щоб приступити до ремонту об'єкта нерухомості, який постраждав від аварії або катастрофи. Під час огляду робиться висновок про можливість відновлення будинку і його безпеки.

По закінченні огляду складається звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій, в якому фіксується стан будинку і даються рекомендації про способи виправлення ушкоджень. До звіту, зробленому працівниками нашої компанії, додається акт обстеження і ліцензії, що підтверджують право на ведення діяльності в цій сфері в Україні.