Юридичний блог

Технічні умови на будівництво - отримання та державна реєстрація

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Одними з основних вихідних даних, які отримуються перед початком проектування й будівництва, є технічні умови України. Цей документ являє собою перелік вимог до інженерного забезпечення об'єкта будівництва. Сюди входить співвідношення розрахункових параметрів об'єкта з підключенням існуючих комунікацій до будинку, що розташовується на конкретній ділянці. Для того щоб отримати технічні умови на будівництво, необхідно подати заяву у відповідний орган, де вона може перебувати на розгляді до 15 днів. Цей строк може бути продовжений до 30 днів, якщо видача та реєстрація технічних умов вимагає узгодження із власником магістральних мереж.

До видаваних тех. умов в Україні існує ряд вимог, які стосуються відповідності нормативам і стандартам, установленим на законодавчому рівні, у них повинна втримуватися тільки достовірна інформація, а вимоги, відображені в технічних умовах, повинні мати аргументоване обґрунтування. А саме головне, техумови для будівництва повинні враховувати цілі, які ставить забудовник перед собою, зводячи будинок.

Видані техумови діють до закінчення будівництва, при цьому зміна замовника ніяк не відображається на їхній дійсності.

Наша команда допоможе не тільки заощадити час, який ви витратите на реєстрацію та отримання технічних умов, оббиваючи пороги всіляких міських комунальних служб у Києві, але й зробити вимоги до підключення максимально можливими в пропонованих умовах. Розрахунки, зроблені нашими фахівцями, гарантовано позбавлять вас від сюрпризів при підключенні комунікацій та електропостачання у вигляді недоліку потужності або неможливості врізання. Державна реєстрація технічних умов у відповідних інстанціях проводиться нашими фахівцями без вашої участі.