Юридический блог

Форма 6, що це?

1825
0

Що таке форма №6 або Підтвердження?

форма 6

В цій статті ми пояснімо Вам що ж таке форма 6 (Підтвердження), навіщо вона потрібна і що буде якщо її не подавати.

Отже відповідно до п. 11 ст. 19 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців юридична особа забовязана подавати форму 6 щороку, протягом місяця з дати реєстрації підприємства.

Форма 6 – це реєстраційна картка в якій вказані данні про Ваше підприємство (назва, код ЕДРПОУ, скорочена назва). Це, так мовити, «маячок» того, що Ваше підприємство працює, що воно не бездіяльне і не кинуте. Ви приймаєте рішення про продовження діяльності в поточному році.

В разі якщо ви не подали форму 6 – державний реєстратор, протягом 5 робочих днів (з надання необхідної для подачі дати) повинен надіслати повідомлення (нагадує вам) про необхідність подання такої форми.

Також при проведенні перевірки податковими органами було виявлено відсутність Вашої організації за місцезнаходженням, податкові органи направляють запит до державних реєстраторів про необхідність подання вами форми 6 (підтвердження). В тому випадку, якщо і після цього ви не повідомили реєстраторів (шляхом подання підтвердження) податкова може прийняти рішення про присвоєння «Стану» про відсутність Вас за місцезнаходженням, а це в свою чергу несприятливо може позначитись на багатьох аспектах ведення Вами господарської діяльності.

Також державні реєстратори не вправі видавати Виписки з ЄДР без належно поданої форми 6 (підтвердження).