Юридичний блог

Отримання ліцензії на алкоголь

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Ліцензія на алкогольні напої Київ

Ліцензія на продаж алкогольних напоїв

Торгівля алкоголем належить до переліку дій, які підлягають обов'язковому ліцензуванню. Ліцензія на продаж алкогольних напоїв - це дозвільний документ державного зразка, який посвідчує право його власника здійснювати оптову та роздрібну торгівлю.

Наша юридична компанія надасть усі необхідні послуги для успішного проведення процедури оформлення дозвільної документації в м. Київ.

Як отримати ліцензію на алкоголь?

Більшість торгових мереж стикаються з питанням про те, як отримати ліцензію на алкоголь. Якщо вам потрібно швидко та без зайвого бюрократичного зволікання оформити дозвільний документ, звертайтеся за кваліфікованою допомогою до фахівців нашої компанії, які надають послуги у сфері ліцензування багато років. У процесі це забезпечить вам оперативне отримання ліцензії з оптимізацією зусиль і витрат, а в результаті - професійно і якісно виконане доручення.

Ліцензія на роздрібну торгівлю алкоголем

Для оформлення дозволу на реалізацію спиртного вроздріб необхідно подати заяву, а також копію (завірену нотаріусом або органом ДФС) довідки про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (або книг обліку розрахункових операцій), які є в пункті, де здійснюється продаж алкоголю. Всі документи надсилаються до Головного управління або Центру обслуговування платників податків за місцем ведення діяльності.

Ліцензія на роздрібну торгівлю алкоголем дійсна протягом 1 року. Варто відзначити, що ліцензіат зобов'язаний зареєструвати її в органі доходів і зборів, а для сільської місцевості - і в органі місцевого самоврядування.

Слід пам'ятати, що у випадку, коли склад для зберігання товару і місце торгівлі розташовані за різними адресами, дані про місце зберігання необхідно зазначити в Єдиному державному реєстрі місць зберігання.

Вартість дозволу встановлена в законодавстві у розрахунку на кожний заявлений електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), які є в пункті торгівлі, і становить:

  • для продажу алкогольних напоїв, окрім сидру та перрі (без додавання спирту) - на території міст 8 тисяч гривень; на території сіл і селищ (крім розташованих в межах територій міст) 500 гривень;
  • за умови оформлення ліцензії на роздрібну торгівлю спиртними напоями, для продажу сидру та перрі окрема ліцензія не потрібна, в іншому випадку вартість дозволу для реалізації сидру та перрі (без додавання спирту) складає 780 гривень для кожного торгового місця.

Оплата здійснюється щоквартально.

Ліцензія на оптову торгівлю алкогольними напоями

Для оформлення дозволу на оптову торгівлю спиртними напоями в ліцензійний орган достатньо подати лише заяву. Але слід враховувати, що необхідною є наявність відповідних складських приміщень, дані про які вносяться до Єдиного державного реєстру місць зберігання, шляхом подання суб'єктом господарювання заяви, а також копії ліцензії та документа про право користування приміщенням.

Складські приміщення, де буде здійснюватися оптова торгівля, необхідно обладнати стендом або вітриною для зразків продукції та реєстраторами розрахункових операцій для готівкової форми розрахунків з покупцями. Також важливо передбачити робочі місця для оформлення документів по операціях і закупити обладнання для контролю справжності акцизних марок. Мінімальні вимоги до технічної бази складських приміщень передбачають наявність електрики, телефонного зв'язку, охоронної та пожежної сигналізації.

Ціна ліцензії встановлена в Законі в розрахунку на рік і становить для торгівлі:

  • алкогольними напоями, окрім сидру та перрі (без додавання спирту) - 500 тисяч гривень;
  • сидром та перрі (без додавання спирту) - 780 гривень.

Ліцензія на оптову торгівлю алкогольними напоями надається строком на 5 років. Оплата здійснюється щорічно. Доручіть цю роботу фахівцям. Наша компанія забезпечить для вас:

  • всебічну підтримку і повну консультацію юриста;
  • відсутність необхідності відвідувати державні установи і проходити безліч бюрократичних процедур;
  • кваліфіковане оформлення та аналіз пакету документів;
  • оперативне продовження ліцензії, у разі закінчення строку її дії;
  • впевненість в отриманні позитивного результату в максимально стислий термін.

ЗАКОНОДАВСТВО:

  1. ЗУ "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 19.12.1995 № 481/95-ВР.