Юридичний блог

Спеціальний дозвіл на користування надрами

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Отримання дозволу на користування надрами Київ

Ліцензія на користування надрами

Згідно із законодавством України для кожного виду діяльності, пов'язаної із користуванням надрами на території конкретної земельної ділянки, необхідна ліцензія на користування надрами, що видається Державною службою геології та надр України.

Наша юридична компанія забезпечить проведення процедури ліцензування в м. Київ максимально швидко і за мінімальної вашої участі.

Як отримати спеціальний дозвіл на користування надрами?

Отримання дозволу на користування надрами вимагає наявності специфічних знань і певного досвіду у сфері ліцензування. В іншому випадку всі витрачені зусилля, а також час на очікування в довгих чергах державних органів, призведе лише до повернення пакету документів назад заявникові для подальшого доопрацювання. Тому для проведення процедури ліцензування оперативно та професійно, звертайтеся до фахівців нашої компанії, які нададуть всі необхідні послуги і забезпечать позитивний результат.

Порядок надання надр у користування

Право користування надрами надається шляхом проведення аукціонів або, у встановлених законом винятках, без їх проведення. Порядок надання надр у користування передбачає отримання спеціальних дозволів для наступних видів діяльності:

  • реалізація договорів про розподіл продукції;
  • видобуток корисних копалин;
  • геологічне дослідження і розробка родовищ;
  • монтаж, а також використання підземних конструкцій, які не призначені для видобутку копалин;
  • створення геологічних об'єктів, що володіють важливим науково-культурним та санітарно-оздоровчим значенням.

Законодавством затверджено також перелік, в якому, залежно від виду користування надрами, вказані документи, необхідні для оформлення дозволу. Отже, необхідний список документів залежить від кожного конкретного випадку.

Вартість ліцензії розраховується за спеціальною методикою і залежить від початкової вартості реалізації такого дозволу на аукціоні. Ліцензія оформляється на певний строк, тривалість якого залежить від конкретного виду діяльності. Продовження зазначеного терміну можливе за умови відсутності порушень ліцензіатом своїх обов'язків.

Переоформити ліцензію потрібно у випадку:

  • зміни найменування юридичної особи або ПІБ фізичної особи-підприємця;
  • зміни місцезнаходження або місця проживання;
  • отримання цілісного майнового комплексу державного вугледобувного підприємства (на умовах оренди або концесії).

Ліцензія на пошук та видобування корисних копалин

Важливо пам'ятати, що ліцензія на пошук та видобування корисних копалин (або промислову розробку родовищ) видається після обов'язкового здійснення експертизи та оцінки розвіданих запасів чи апробації прогнозних ресурсів Державною комісією по запасах корисних копалин.

Законодавством також передбачено особливий порядок ведення діяльності з корисними копалинами стратегічного значення. Ліцензія на вивчення чи видобування надр, які є стратегічно важливими, надається лише на підставі висновку Міжвідомчої комісії з питань надрокористування.

Отримання дозвільної документації на користування надрами тривала і кропітка процедура. Доручіть її спеціалістам нашої компанії, і ми забезпечимо для вас:

  • повну і кваліфіковану консультацію юриста;
  • всебічний супровід процедури ліцензування;
  • збір та аналіз пакету документів;
  • оформлення дозвільної документації оперативно і за мінімальної вашої участі.

Законодавство:

  1. Кодекс України про надра від 27.07.1994 року;
  2. Постанова КМУ "Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами" від 30.05.2011 року № 615.