Юридичний блог

Переоформлення ліцензії

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Ліцензування Київ

Продовження ліцензії

Дозвільні документи, як правило, мають свій обмежений період дії. Тому до закінчення терміну ліцензії може знадобитися процедура її продовження. Крім того, у діяльності ліцензіата можуть відбутися певні зміни, у зв'язку із якими необхідним буде переоформлення діючої ліцензії.

Дозвільні документи, як правило, мають свій обмежений період дії. Тому до закінчення терміну ліцензії може знадобитися процедура її продовження. Крім того, у діяльності ліцензіата можуть відбутися певні зміни, у зв'язку із якими необхідним буде переоформлення діючої ліцензії.

Наша юридична компанія надасть вам необхідні послуги в м. Київ, що оптимізує вартість та тривалість процедури переоформлення чи продовження ліцензії.

Як переоформити ліцензію?

Переоформлення ліцензії потребує звернення до ліцензійного органу із пакетом певних документів, а отже проходження чергової бюрократичної процедури та довгого очікування в чергах. Щодо продовження дозволу, то терміни цих документів часто не настільки тривалі, а діяльність продовжувати потрібно, бажано, безперервно. В більшості випадків процес продовження ліцензії нічим не відрізняється від довготривалого і складного процесу її отримання. Тому продовження чи переоформлення тієї чи іншої ліцензії потрібно проводити професійно, якісно і, головне, швидко, так як вчасно цього не зробивши, ви позбавите себе законних підстав для ведення бізнесу. Звертайтеся до фахівців нашої компанії, які надають послуги у сфері ліцензування вже багато років і гарантують вам позитивний результат.

Порядок переоформлення ліцензії

Переоформлення ліцензії необхідно у випадках, коли відбулися зміни в наступних даних:

  • для юридичної особи - у найменуванні (якщо зміни не торкнулися організаційної форми) та місцезнаходженні;
  • для фізичної особи-підприємця - в прізвищі, імені, по батькові, місці проживання;
  • незалежно від організаційно-правової форми суб'єкта - зміни, пов'язані з веденням ліцензіатом певних видів господарської діяльності.

Порядок переоформлення ліцензії передбачає обов'язок ліцензіата протягом 10 днів, з моменту, коли настали підстави для переоформлення, подати заяву до відповідного ліцензійного органу. У свою чергу орган ліцензування робить заміну дозвільного документа протягом 3 робочих днів. Раніше видана ліцензія буде визнана недійсною і вилучена. Натомість орган ліцензування видає довідку про прийняття заяви на переоформлення ліцензії, на підставі якої суб'єкт господарювання може продовжувати свою діяльність в період проходження даної процедури.

Плата за переоформлення ліцензії встановлена законодавством у розмірі п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Існують деякі особливості при переоформленні ліцензії у зв'язку із змінами в господарській діяльності ліцензіата. Якщо мова йде про розширення бізнесу, то переоформлення відбуватиметься в тому ж порядку, що і первісна видача ліцензії. Відповідно, процедура, пакет необхідних документів, ціна - все залежить від конкретної сфери діяльності суб'єкта господарювання.

Документи для переоформлення ліцензії залежать від змін, які відбулися в діяльності ліцензіата. У кожному разі ліцензіат подає відповідну заяву, до якої додає раніше отриману ліцензію й ті оригінали документів (або їх нотаріально засвідчені копії), що підтверджують настання обставин для переоформлення ліцензії.

Звернення до фахівців нашої компанії для продовження чи переоформлення ліцензії в м. Київ забезпечить для вас:

  • повну і доступну консультацію юриста;
  • оформлення та аналіз необхідних документів за мінімальної вашої участі;
  • представництво ваших інтересів у всіх органах і установах;
  • успішне отримання дозвільної документації.

ЗАКОНОДАВСТВО:

  1. ЗУ "Про ліцензування видів господарської діяльності" від 02.03.2015 № 222-VIII;