Юридичний блог

Протипожежна ліцензія

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Ліцензія на надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення Київ

Пожежна ліцензія

Відповідно до законодавства України суб'єктам господарювання, які надають послуги та виконують роботи протипожежного призначення, необхідна пожежна ліцензія, що видається Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

Наша юридична компанія надасть весь перелік послуг для здійснення процедури ліцензування вашої діяльності в м. Київ, що забезпечить для вас швидке отримання дозвільної документації.

Отримання протипожежної ліцензії

Протипожежна ліцензія надається суб'єктам господарювання за умови дотримання маси ліцензійних вимог, які до того ж для кожного виду діяльності різні. Якщо ви не володієте специфічними знаннями та досвідом у сфері ліцензування, вам буде досить важко розібратися у всіх юридичних аспектах даного процесу. Фахівці нашої компанії якісно нададуть всі необхідні юридичні послуги для того, щоб процедура ліцензування пройшла швидко та успішно.

Ліцензування протипожежної діяльності

До робіт і послуг протипожежного призначення, для здійснення яких потрібна ліцензія на протипожежну діяльність, належать:

  • проектування пожежних сигналізацій, інших систем оповіщення та евакуації, а також систем пожежогасіння та захисту від диму та блискавки;
  • монтаж і технічне обслуговування пристроїв та обладнання протипожежного призначення;
  • монтаж дверей, воріт, вікон, люків, завіс, клапанів з нормованою межею вогнестійкості;
  • здійснення спостереження за пожежною автоматикою;
  • вогнезахисна обробка і заповнення;
  • монтаж, ремонт, обслуговування та обстеження камінів, печей опалення, димоходів, які працюють на твердому або рідкому пальному;
  • оцінка стану об'єктів на відповідність нормам пожежної безпеки;
  • випробування будівель, обладнання, виробів, а також пожежної техніки, спеціалізованої продукції протипожежного призначення на відповідність встановленим нормам і вимогам;
  • визначення рівня пожежної небезпеки речовин і матеріалів.

Слід пам'ятати, що дозвіл може надаватися як на весь перелік послуг і робіт, так і на певні з них (про що варто вказати в заяві). Ліцензування протипожежної діяльності здійснює ДСНС.

Документи, необхідні для подання до органу ліцензування:

  • заява встановленої форми;
  • дані про наявність матеріально-технічної бази та кадрового складу, а також завірені копії документів, що підтверджують вказану інформацію.

Ціна дозволу встановлена на рівні однієї мінімальної заробітної плати і на даний момент становить 1218 грн. Ліцензійні умови залежать від видів робіт і послуг, які заявник планує здійснювати.

Стандартний перелік вимог здебільшого передбачає дотримання наступних умов:

  1. відповідна освіта та кваліфікація керівника та виконавців, а також проходження ними спеціального навчання;
  2. наявність необхідної нормативно-правової та технічної документації;
  3. наявність адміністративного приміщення та оргтехніки;
  4. дотримання вимог, що висуваються до проектної документації.

Крім зазначеного вище, для кожного виду робіт встановлено спеціальні ліцензійні умови. Наприклад, дозвіл на монтаж і обслуговування систем пожежогасіння надається за умови наявності у керівника відповідного стажу роботи не менше 3-х років. Також монтаж може здійснювати бригада не менше ніж з чотирьох (для систем аерозольного пожежогасіння - двох) фахівців. Обов'язковим є наявність складу і спеціального устаткування.

Звернення до фахівців нашої компанії забезпечить для вас:

  1. повну і кваліфіковану консультацію юриста;
  2. збір та аналіз пакету документів;
  3. представництво ваших інтересів у всіх інстанціях м. Київ;
  4. оформлення ліцензії за мінімальної вашої участі.

Законодавство:

  1. Закон України "Про ліцензування видів господарської діяльності" від 02.03.2015 № 222-VIII;
  2. Наказ Міністерства надзвичайних ситуацій України "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення" від 29.09.2011 N 1037.