Юридичний блог

Реєстрація фермерського господарства

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Послуги реєстрації фермерського господарства

Створення фермерського господарства - це кропітка робота, яка вимагає багато часу і зусиль. Наші спеціалісти займаються реєстрацією під ключ, що дозволить вам уникнути взаємодії з державними органами і заощадить час.

Державна реєстрація фермерського господарства передбачає його законне оформлення в державних органах, що дає можливість мати всі підстави вести діяльність, пов'язану з сільськогосподарською продукцією: її виробництвом, переробкою та реалізацією.

Фермерське господарство є формою підприємництва. Його особливістю є те, що засновниками можуть бути лише фізичні особи, до того ж, вони повинні бути членами однієї сім'ї або родичами.

При створенні фермерського господарства особам, що виявили бажання займатися таким видом діяльності, держава передає у власність або оренду земельну ділянку. Це підтверджується державним актом на право власності або договором оренди. Таким чином відбувається заохочення громадян до створення фермерства в Україні.

Як оформити фермерське господарство

Якщо ви задумалися про те, як оформити фермерське господарство, ми готові допомогти. Для цього потрібно провести збори засновників, на яких вирішити ряд важливих питань: визначитися з найменуванням, місцезнаходженням, затвердити статут, обрати органи управління, визначитися, яким чином відбуватиметься організація фермерського господарства, призначити коло осіб, які перебуватимуть у трудових відносинах з господарством (до речі, такі особи не можуть стати його членами). Документальним результатом зборів буде статут і протокол.

Після проведення зборів особа, яка займається його реєстрацією (представник-юрист або один з членів) збирає і подає документи реєстратору:

  • реєстраційну картка на створення юридичної особи;
  • протокол зборів;
  • статут у двох примірниках;
  • паспорт керівника;
  • якщо документи подає представник, то паспорт та довіреність.

Послуги з реєстрації фермерського господарства від ЮО "Наказ"

Для того, щоб створити юридичну особу, наші фахівці самостійно займаються підготовкою, оформленням та наданням відповідних документів. Орієнтовні терміни становлять 3-5 робочих дні. Однак, від вас все ж таки потрібна мінімальна участь у процесі, це:

  • надання нам повноважень - підписання довіреності у нотаріуса;
  • особиста участь керівника при відкритті рахунків.

Наші юристи досконало знають порядок реєстрації фермерського господарства, якісно готують документи і максимально швидко займаються їх оформленням, в результаті чого не отримують відмов при проведенні реєстрації.

Якщо ви маєте намір зберегти свої нерви і уникнути самостійного проходження всіх інстанцій в державних органах, надішліть нам на електронну пошту наступну інформацію:

Якщо ви маєте намір зберегти свої нерви і уникнути самостійного проходження всіх інстанцій в державних органах, надішліть нам на електронну пошту наступну інформацію:

В наші послуги входить:

  • допомога з вибором найменування;
  • підготовка проекту статуту та протоколу зборів про створення фермерського господарства;
  • відкриття спеціального банківського рахунку для формування статутного капіталу;
  • допомога з вибором діяльності по КВЕД;
  • підготовка пакету документів для держреєстратора;
  • реєстрація фермерського господарства в органах фіскальної служби, пенсійному фонді та фонді соціального страхування;
  • отримання відомостей з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) - не обов'язково;
  • виготовлення печатки;
  • допомога при відкритті банківського рахунку для юридичної особи.

Законодавство:

Закон України "Про господарські товариства" від 19.09.1991 №1576-XII;

Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2003 №755-IV;

Закон України "Про фермерське господарство" від 19.06.2003 №973-IV.