Юридичний блог

Ліцензія на перевезення пасажирів та вантажів

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Ліцензування транспортної діяльності Київ

Ліцензія на перевезення

Згідно із законодавством України транспортні послуги з внутрішніх та міжнародних перевезень на автомобільному транспорті пасажирів і вантажів, а також приватні перевезення (таксі), підлягають ліцензуванню.

Наша юридична компанія забезпечить кваліфіковану допомогу, повну і доступну консультацію з питань отримання ліцензії на перевезення в м. Київ, що допоможе значно знизити витрати часу на цю процедуру.

Отримання ліцензії на перевезення

Ліцензування транспортної діяльності вимагає подання досить об'ємного пакету документів, а від того наскільки професійно та якісно вони будуть оформлені, залежить чи своєчасно ви отримаєте дозвіл на транспортні перевезення. Рішення про надання ліцензії чи про відмову у її наданні Укртрансінспекція може приймати протягом 30 днів. У випадку недодержання всіх юридичних нюансів оформлення пакету документів, вам буде відмовлено, а процедура ліцензування може затягтись ще на місяць. Фахівці нашої компанії, маючи багатий досвід роботи у сфері ліцензування, нададуть вам усі необхідні послуги для того, щоб отримання ліцензії пройшло оперативно та без зайвих клопотів.

Ліцензія на перевезення пасажирів

Ліцензійні умови передбачають технічні, організаційні та кваліфікаційні вимоги, яким мають відповідати пасажирські перевезення. Необхідні документи для оформлення транспортної ліцензії:

  • заява;
  • інформація про обов'язкову матеріально-технічну базу;
  • дані щодо власних та орендованих транспортних засобів;
  • дані про наявність спеціального обладнання (для таксі);
  • документи, що підтверджують, що заявник раніше не менше 3 років надавав послуги з внутрішніх перевезень (для оформлення ліцензії на міжнародні перевезення).

Ліцензія на перевезення пасажирів надається Державною інспекцією України з безпеки на наземному транспорті (її територіальними органами).
Слід зазначити, що порядок ліцензування передбачає оформлення на кожен транспортний засіб ліцензійної картки.

Ціна дозволу на перевезення закріплена на рівні однієї мінімальної заробітної плати. До 1.12.2015 року ця сума становить 1218 грн.

Ліцензія на перевезення вантажів

Для перевезення небезпечних вантажів, а також багажу вантажівками, причепами, напівпричепами необхідна ліцензія на перевезення вантажів.
Перевезення небезпечних вантажів вимагає дотримання ряду правил. Зокрема, суб'єкт господарювання розробляє і погоджує з Державтоінспекцією маршрути перевезень, які здійснюються водіями, які пройшли спеціальну підготовку і надали відповідне посвідчення.

Вартість дозволу складає 1218 грн.

Ліцензійні умови встановлюються в залежності від того, на які напрямки (внутрішні чи міжнародні) будуть здійснюватися перевезення.

Наша юридична компанія надасть вам повну і точну консультацію про всі необхідні ліцензійні умови і документи, що підтверджують їх дотримання.

Ліцензія на таксі

Видача дозволу для перевезення пасажирів на таксі оформлюється як на внутрішні, так і на міжнародні напрямки. Ліцензіат повинен відповідати загальним організаційним та технічним вимогам. Крім того, ліцензія на таксі надається тільки за умови обладнання автомобіля наступними спеціальними засобами:

  • на даху - ліхтар оранжевого кольору;
  • на лобовому склі в правому верхньому кутку - ліхтар з червоним і зеленим світлом;
  • діючий таксометр;
  • на дверцятах автомобіля з лівого та правого боків - композиції з квадратів у шаховому порядку.

Звернення до фахівців нашої компанії забезпечить для вас:

  • повний супровід процедури отримання ліцензії в м. Київ;
  • кваліфіковане оформлення пакету документів;
  • проходження всіх необхідних процедур за мінімальної вашої участі;
  • впевненість в отриманні дозволу на транспортні перевезення в максимально стислі терміни.

ЗАКОНОДАВСТВО:

  • ЗУ «Про автомобільний транспорт» від 05.04.2001 № 2344-III;
  • Постанова КМУ «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів автомобільним транспортом, міжнародних перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом» від 02.12.2015 № 1001.