Юридичний блог

Поділ земельної ділянки між власниками Київ.

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Об'єднання земельних ділянок.

Іноді виникають ситуації, коли потрібно продати тільки частину земельної ділянки або обдарувати декількох родичів рівними частинами однієї ділянки, яка вам належить.

Поділ можна провести, тільки якщо на те є технічні та правові підстави.

Тобто поділ ділянки або виділення частини може здійснити тільки власник землі, у якого є правовстановлюючий документ і свідоцтво про державну реєстрацію права власності.

Головною умовою розділу є отримання самостійних земельних ділянок з вільним до них доступом. На практиці виникає багато суперечок про встановлення нових меж. Часто буває неможливо провести поділ таким чином, щоб до всіх створених ділянок був вільний доступ або можливість підключення до комунікацій.

Всі ці умови враховуються при розробці технічної документації про землеустрій.

Потім нові ділянки проходять реєстрацію, вносяться до Державного земельного кадастру, їм присвоюються кадастрові номери. І проводиться державна реєстрація прав власності на кожну окрему ділянку.

Бувають випадки, коли власник земельної ділянки купує одну або кілька сусідніх з нею ділянок. Тоді для зручності подальшого розпорядження ними відбувається процедура об'єднання земельних ділянок в одну. Таке рішення стосовно ділянки, що перебуває в межах міста, селища чи села, приймає селищна, міська або сільська рада відповідно. Як і при поділі земельних ділянок, після об'єднання об'єкту присвоюється новий кадастровий номер, і він знову проходить державну реєстрацію прав власності.

Для проведення поділу чи об'єднання ділянки подаються такі документи:

  • нотаріально завірена заява на поділ чи об'єднання земельних ділянок від власника;    
  • копія паспорта та ідентифікаційного коду;    
  • копія свідоцтва про держреєстрацію та довідки з статистики (для юридичної особи);    
  • копія правовстановлюючого документа.  

Наша компанія надає повний спектр послуг при проведенні поділу чи об'єднання земельних ділянок, а також допоможе прискорити процес оформлення технічної документації.