Юридичний блог

Антиколектор Київ

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Професійний захист від колекторів

Спеціально для вас ми розробили три варіанти співпраці. Залежно від ваших побажань і наявності вільного часу, виберіть зручний для вас пакет.

  • судовий збір оплачується окремо (залежить від суми позову й характеру позовних вимог)
  • доручення оплачується окремо

Економічна ситуація, що склалася в нашій країні за останні роки, призводить до того, що все більше людей, які мають фінансові зобов'язання перед банками, стають їхніми мимовільними заручниками. Ще більш неприємно, якщо претензії по боргам починають пред'являти колекторські служби. Позичальник або поручитель за договором, що потрапив у поле зору колекторів, піддається серйозному психологічному тиску з боку співробітників колекторської організації. На жаль, подібному тиску піддаються також родичі, роботодавці і навіть діти позичальника.

Серед методів тиску на боржників, які застосовують ці напівлегальні організації, найчастіше зустрічаються:

  • нескінченні телефонні дзвінки, незалежно від часу доби;
  • погрози як у письмовому, так і усному вигляді;
  • підроблені судові рішення;
  • розміщення фотографій та особистих даних боржника на під'їздах та інших місцях і багато іншого.

Не витримуючи психологічного тиску, люди, що потрапили під приціл цих служб, починають задавати собі питання: як захиститися від колекторів, до кого звертатися за допомогою, і якою мірою законні дії таких організацій. До того ж захист від колекторських агентств найчастіше потрібний не тільки самому боржникові, але й його родичам, друзям і навіть колегам з роботи, чиї телефони якимсь чином змогли потрапити в колекторську базу.

Якщо ви потрапили в таку ситуацію і вам потрібен професійний антиколектор, юристи об'єднання «Наказ» допоможуть подолати тиск структур подібного роду. Не затягуйте зі зверненням в антиколекторське агентство, коли стаєте жертвами таких, дуже часто антилюдських дій вимагачів. У практиці наших юристів бували випадки, коли психологічний тиск, якому піддавались боржники викликав у людей навіть думки про самогубство.

Наш антиколектор у м. Київ досконально вивчить умови вашого кредитного договору, оперативно й професійно роз'яснить вам, чи правомірні вимоги, висунуті як банком, так і колекторами, розпише порядок дій, які необхідно почати проти структур подібного роду, представить вас у судових інстанціях і проведе комплексний захист інтересів клієнта.

Діяльність колекторських організацій в Україні набирає все більших обертів, а їхні методи стають все більш наполегливими. Правовою основою для діяльності колекторів є договори доручення (ст. 1000 ЦКУ), переуступки боргу (ст. 512 ЦКУ), або факторингу (ст. 1077 ЦКУ). Даними положеннями активно користуються банки й інші кредитори, передаючи свої майнові права по договорам так званим колекторським організаціям. При цьому повністю відсутня законодавча база, що регулює діяльність структур подібного роду. Відповідно до законів України займатися стягненням боргів має право винятково Державна виконавча служба, на підставі рішення суду, що набрала чинності.

Колектори найчастіше діють дуже наполегливо, і стримати їхній запал може тільки кваліфікована відповідь, яка дотримується строгими рамками правового поля. Більшість колекторських організацій порушують законодавчі норми, саме тому в спілкуванні з ними позичальник повинен проявити свою юридичну підкованість та впевненість.

Але позичальники розуміють, що їм необхідний юрист по кредитам і грамотний антиколектор лише тоді, коли справа вже дійшла до суду. Насправді звертатися до професіоналів і отримати допомогу від натиску колекторів необхідно набагато раніше, ще коли колектори тільки почали наносити свої візити або наполегливо дзвонити.

Ризики, які ви несете, коли ведете переговори з колекторами без належної правової консультації

  1. Дійсно, заміна кредитора допускається, але існують ситуації, у яких ця процедура виключена (заборона заміни кредитора передбачена договором, зобов'язання стосується відшкодування збитку заподіяного каліцтвом та ушкодженням здоров'я).
  2. Заміна кредитора повинна здійснюватися відповідно до певної процедури, при недотриманні якої, колекторська організація не здобуває права вимоги за договором, а боржник відповідно зобов'язаний виконувати свої обов’язки перед початковим кредитором. Це означає, що якщо вам не надані докази переуступки боргу, то в жодному разі не можна виплачувати борг колекторам. Якщо ж ви, керуючись страхом і не звернувшись за допомогою до юриста-антиколектора, будете виконувати зобов'язання перед колектором, а надалі виявиться, що насправді переуступки боргу не було, ви як і раніше будете зобов'язані виконати свої обов’язки перед банком, який заявить, що ні про якого колектора не знає, борг не передавав, сторонами в договорі є банк і ви, а виходить, платити необхідно банку. Тому будьте уважні, дзвінки й листи не є достовірними доказами, всі дії колекторів, банку й ваші повинні бути підтверджені документально.
  3. Обсяг прав кредитора за договором, після переуступки боргу, не міняється. Колектори можуть самовільно змінити умови договору й стягнути з вас суми, які ви платити зовсім не зобов'язані.
  4. Передача ваших персональних даних повинна відбуватися відповідно до законодавства. Якщо ви не зможете захистити свої права на конфіденційність персональної інформації, колектори будуть використовувати всі можливі кошти для тиску на вас, включаючи погрози вашим родичам, сусідам, звернення до роботодавців і так далі.

Захист позичальника від колекторів - покрокова інструкція

Якщо вам погрожують колектори, що робити в першу чергу? Антиколектори нашого юридичного об'єднання радять вам в обов'язковому порядку дотримуватись таких порад:

1. Зберігайте спокій, не панікуйте. Фіксуйте всі дані про колекторську організацію і співробітників, які до вас звернулися (ПІП, посада, найменування організації, фактична і юридична адреса). Колектори в основному використовують психологічний тиск, тому важливо з найпершої розмови задати потрібний тон, дати зрозуміти колекторам, що ви юридично підковані, знаєте свої права і в змозі здійснити їхній захист. Не реагуйте на погрози, що звучать, стежте за мовою й не допускайте емоційних зривів. Піддавшись збудженню, ви будете не в змозі належним чином контролювати своє поводження й зможете мимоволі надати співробітникам колекторських фірм інформацію, що допоможе їм надалі чинити на вас психологічний тиск.

2. Вимагайте документальне підтвердження повноважень колекторів. Це може бути договір доручення, переуступки боргу або факторингу.

Договір про переуступку боргу повинен бути оформлений у тій же формі, що й договір про початкове зобов'язання. Згода боржника для заміни кредитора не потрібна, але письмове повідомлення боржнику про цю процедуру, а також надання йому необхідних доказів, обов'язкове.

3. Якщо колектори не дають вам належним чином оформлені документи, які підтверджують їхні повноваження, ви вправі припинити будь-яке спілкування з ними. У цьому випадку рекомендуємо направити на адресу колекторської організації коштовним листом з повідомленням про вручення письмову вимогу про надання документів, що підтвердять повноваження.

Слід зазначити, що навіть якщо колектори не представили всі необхідні документи, боржник все одно зобов'язаний виконувати обов’язки, але лише перед своїм початковим кредитором, а не перед колекторами.

4. Після того, як ви впевнилися в тому, що колектори діють правомірно, звірте розмір заборгованості. Найчастіше колектори прагнуть збільшити цю суму, тому, при виникненні будь-яких сумнівів, вимагайте надати вам розрахунок заборгованості в письмовій формі.

5. Методи, які використовують колектори, найчастіше виходять далеко за рамки правового поля. Якщо на вас здійснюється психологічний тиск із різного роду погрозами, вторгнення у вашу приватну власність, звертайтеся із заявою до поліції. Приклад заяви.

6. Дані про фінансово-економічний стан боржника є банківською таємницею. Ст. 62 ЗУ “Про банки та банківську діяльність” передбачено перелік підстав для розкриття банківської таємниці. Однією із підстав є письмовий запит (дозвіл) власника інформації. Відповідно, для залучення колекторської організації банк повинен був отримати від вас зазначений запит (дозвіл). В іншому випадку ви маєте право звернутися із заявою в НБУ про вжиття мір впливу на банк. Приклад заяви..

7. Відомі також випадки, коли саме боргове зобов'язання було сфабриковано. В даному випадку необхідно в судовому порядку оскаржувати справжність підписів і доводити порушення.

Так чи інакше, спілкування з колекторами від самого початку необхідно перевести в правове поле і здійснювати всі дії в письмовій та кваліфіковано обґрунтованій формі. Захист від колекторів, наданий адвокатами фірми «Наказ», допоможе вам впоратися з непростою ситуацією й швидше вирішити її у правовому полі. Дії колекторів можуть виходити далеко за рамки дозволеного й зіпсувати чимало нервів вам і ваш близьким, тому необхідно відразу ж звертатися за кваліфікованою допомогою юриста і не чекати судового розгляду, у ході якого без правового захисту адвоката вам все одно не обійтися.

Як правило, єдиним місцем, що дозволяє вести діалог з подібними компаніями, є суд. Професійний антиколектор допоможе вам у непростій ситуації, коли крім основної суми боргу, на клієнта накладаються колосальні штрафні санкції, що часто в кілька разів перевищують загальну заборгованість. Цивільний кодекс дає підстави на значне зменшення таких сум при наявності вагомих причин. Юридично грамотно складені нашими фахівцями документи дозволять добитися необхідного рішення суду, зменшити суму боргу, яку вимагають від клієнта, а виходить, зберегти його гроші.

Антиколекторські послуги від ЮО «Наказ»

  • Комплексний юридичний аналіз договору (застави, іпотеки, кредитного, поруки).
  • Аналіз правомірності вимог колекторської компанії.
  • Супровід переговорів із кредитором, банком, колекторською компанією.
  • Захист прав позичальника чи поручителя перед колекторами або в суді.
  • Захист від неправомірного стягнення майна.
  • Зниження сум штрафних санкцій за договором: штрафу, пені, неустойки, процентної ставки.
  • Апеляційне й касаційне оскарження судових позовів до позичальника, поручителя.
  • Оскарження договору й визнання його, або окремих його умов, недійсними.
  • Супровід процедури виконавчого провадження: переговори з державним виконавцем, оскарження його незаконних дій.