Юридичний блог

Нормативно-грошова оцінка землі в Києві

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Заява про видачу кадастрової довідки на нормативно-грошову оцінку

Залежно від призначення, може бути проведена нормативно-грошова оцінка земель або експертна грошова оцінка. Якщо необхідно продати або здати в оренду земельну ділянку, то для початку слід визначитися з ціною. У такому випадку використовують експертну грошову оцінку. При проведенні експертної оцінки часто використовують метод порівняння цін на вже продані ділянки з схожими характеристиками.

Метою проведення нормативно-грошової оцінки землі є створення бази оподаткування у сфері земельних правовідносин. Встановити розмір земельного податку та орендної плати, а також розробити механізм продуктивного використання земельних ресурсів можна, виходячи з результатів оцінки.

Методи, що використовуються при проведенні нормативно-грошової оцінки, залежать від приналежності до тієї чи іншої територіальної одиниці, від категорії земель та їх цільового призначення. Від цих показників залежить і періодичність проведення оцінки.

Необхідність проведення нормативної оцінки закріплена Земельним кодексом, Законом України «Про оцінку земель», нормативно-правовими актами Держкомзему.

Результати проведеної експертизи закріплюються в технічній документації і відображаються в земельному кадастрі.

Згодом дані нормативно-грошової експертизи можна отримати в органах Держкомзему у вигляді витягу з технічної документації.

Виписка з технічної документації про нормативно-грошову експертизу земельної ділянки надається власникам або користувачам такої ділянки (фізичним та юридичним особам), органам державної влади та органам місцевого самоврядування.

Для отримання виписки необхідно подати наступні документи:   

  • заяву про видачу виписки із зазначенням основних характеристик, таких як площа, місце розташування, цільове призначення об'єкта;   
  • копія паспорта та ідентифікаційного коду;   
  • копія свідоцтва про держреєстрацію та довідки з статистики (для юридичної особи);    
  • копія правовстановлюючого документа.  

Оскільки отримання виписки про нормативно-грошову оцінку - досить тривалий процес, наша компанія пропонує відчутно скоротити час, необхідний для оформлення подібного документа. Наші співробітники допоможуть грамотно, з дотриманням норм закону скласти заяву і подати її до відповідного органу.