Юридичний блог

Проектна і проектно-кошторисна документація

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Безпосередньо процесу будівництва передує проектування, а також розробка й оформлення проектної документації. Після отримання вихідних даних, забудовником складається проект будівництва, а також проектна й проектно-кошторисна документація, яка повинна відповідати містобудівним правилам, будівельним нормам і державним стандартам, встановленим у даній області.

Розробляючи проектну документацію на будівництво, варто пам'ятати про головну умову її затвердження: вся інформація, яка міститься в ній, повинна бути настільки повною, щоб після її аналізу можна було реально оцінити проектні рішення й можливість їхньої реалізації.

Перед тим як приступити до роботи над проектом будівництва, необхідно визначитися з категорією, до якої майбутній будинок буде віднесено. Від цього залежить кількість етапів проектування й правила оформлення проектної документації, які істотно відрізняються для різних категорій. Категорія складності об'єкта визначається відповідно до розробленої методики, закріпленої в законодавчому акті. Існує розподіл категорій від 1-ої до 5-ої.

Кожен проміжний етап проектування вимагає узгодження, і тільки після цього розробник може перейти до наступного, якщо інше прямо не дозволено законом України. На остаточній стадії проводиться затвердження проектно-кошторисної документації, причому варто відзначити, що при внесенні будь-яких, навіть самих незначних, змін даний пакет паперів потрібно буде затверджувати повторно.

У нашій команді працюють професіонали, завдяки яким оформлення й затвердження проектно-кошторисної документації на будівництво будь-якої категорії складності пройде в найкоротший термін і при мінімальній участі з вашого боку. Також ми можемо оптимізувати вже існуючий проект будівництва будинку або іншого об'єкту нерухомості, щоб він повністю відповідав законодавчим вимогам та індивідуальним побажанням замовника.