Юридичний блог

Присвоєння кадастрового номера земельній ділянці Київ

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Отримання кадастрового номера на землю

Цього року в земельному законодавстві відбулося безліч змін, що стосуються порядку оформлення прав власності на земельні ділянки. Тепер ця процедура займатиме більше часу, так як вона стала трохи складніша.

Провести оформлення права власності на земельну ділянку неможливо без проходження обов'язкової реєстрації в кадастровій системі. Завершальною стадією такої процедури буде реєстрація права власності в Державній реєстраційній службі.

Слід зазначити, що реєстрація земельної ділянки у Державному земельному кадастрі необхідна також під час приватизації землі (придбання права власності на ділянку землі із земель, що перебувають у державному або комунальному володінні).

Послуги з реєстрації всіх земельних ділянок надають територіальні відділення Державного агентства земельних ресурсів. Реєстрація ділянки проводиться безпосередньо кадастровим реєстратором, і тільки після проведення такої реєстрації можна ідентифікувати конкретну земельну ділянку в Державному кадастрі.

Якщо ваше право власності на земельну ділянку зафіксовано в державному акті старого зразка, або потрібно провести об'єднання або розділ вже сформованих ділянок, то вам теж необхідно вносити відомості про земельну ділянку в вищевказану кадастрову систему.

І в тому, і в іншому випадку вам не обійти процедуру виготовлення технічної документації, присвоєння ділянці кадастрового номера, а також реєстрацію в кадастровій системі.

Для цього потрібно для початку замовити технічну документацію, в якій повинні бути вказані дані про встановлені межі земельної ділянки. Для того щоб скласти технічну документацію із землеустрою, необхідно провести геодезичну зйомку земельної ділянки. Після проведення цього заходу розробник документації повинен присвоїти ділянці певний кадастровий номер. На підставі всіх даних технічної документації кадастровий реєстратор вносить інформацію про земельну ділянку в систему.

У результаті всієї цієї процедури реєстратор повинен видати витяг з Державного земельного кадастру про вашу земельну ділянку.