Юридичний блог

Військовий юрист і адвокат Київ

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Консультація військового юриста і юридична допомога військовослужбовцям

Якщо ви не плануєте інвестувати в ваше питання по військовому праву значні кошти на юриста, рекомендуємо вам звернутися в ближайший центр безоплатна правова допомога https://www.legalaid.gov.ua вони спеціалізуються по військовому праву.

  • судовий збір оплачується окремо (залежить від суми позову і характеру позовних вимог)
  • довіреність оплачується окремо

Останнім часом у нашій країні юридична допомога військовослужбовцям набуває особливого значення і попиту. Попри те, що військове право здається дуже вузькопрофільною областю, консультація військового юриста може знадобитися кожному: цивільній людині (найчастіше з питань заклику на строкову військову службу й мобілізації), військовому (у зв'язку з проходженням служби), а також військовому в запасі або відставці (з питань матеріально- соціального забезпечення чи пільг).

Практика показує, що адвокат для військовослужбовців дійсно необхідний. Адже більшість службовців не ознайомлені належним чином зі своїми правами і насправді бояться конфронтації з керівництвом.

Консультація та послуги військового юриста

Військовий юрист у Києві займається:

  1. консультація з питань, пов'язаних із призовом на термінову службу, мобілізацією, проходженням служби й звільненням із ЗС України;
  2. юридична допомога військовослужбовцям і їхнім родинам з питань матеріального й соціального забезпечення (медичне обслуговування, пенсійне забезпечення, соціальні гарантії держави);
  3. захист військовослужбовців у суперечках про незаконне звільнення з військової служби і відновлення;
  4. консультація з питань страхування й відшкодування збитків, заподіяних у зв'язку із проходженням служби;
  5. представництво інтересів та захист прав осіб у справах, пов'язаних з військовими обов'язками (у тому числі в кримінальному процесі);
  6. надання інформації про право на відстрочку у випадку призову на термінову службу або мобілізації;
  7. повний юридичний аналіз умов контракту, супровід його висновку й розірвання.

Найбільш частою проблемою для цивільних осіб є обвинувачення у відхиленні від військового обов'язку. Не варто недооцінювати дану ситуацію, адже законодавством передбачена як адміністративна відповідальність, так і кримінальна. Міра покарання може досягати 5 років позбавлення волі (у випадку з мобілізацією). У повістці, по загальному шаблону, зазначена відповідальність, передбачена ст. 210 КУпАП. Але в ході справи вас можуть притягти до відповідальності за зовсім іншими статтями (у тому числі КК України). Адвокат у військових справах в м. Київ зможе максимально оперативно надати необхідну консультацію зі сформованої проблеми та розробити схему захисту ваших прав та інтересів. Військовий юрист обговорить з вами процедуру початкової здачі показань, які будуть відігравати вирішальну роль наприкінці справи, а також збере максимально можливий пакет документів на підтвердження вашої правової позиції.

Пам’ятайте! Незнання закону не звільняє вас від відповідальності, а от його знання - саме може кардинально змінити положення в справі.

Найчастіше призовники діють виходячи з логічних та моральних міркувань, базуючи свої рішення й дії на інформації, яка стихійно з'являється в суспільстві. Але така тактика може привести до жалюгідних наслідків: мінімум - до того, що, незважаючи на всі ваші старання, ви будете проходити військову службу, максимум - до залучення до кримінальної відповідальності й відбування покарання в місцях позбавлення волі.

Яскравим прикладом для підтвердження подібної практики в Україні є стихійне поширення в мережі інтернет прикладу заяви про відмову від мобілізації. Прагнучи захистити своє життя й зберегти здоров'я, молоді люди складають подібні заяви, посилаючись на статті Конституції й законів України, сподіваючись тим самим довести наявність правових підстав для відмови від мобілізації. Але Конституція України говорить, що громадяни зобов'язані відбувати військову повинність відповідно до закону, захищати Вітчизну, незалежність і територіальну цілісність держави. Законодавством України не передбачена можливість відмови від даного обов'язку. Подібні заяви можуть лише збільшити й без того складну ситуацію та підтвердити прямий намір для відхилення від мобілізації. Тому для успішного вирішення даної проблеми необхідно звертатися до фахівця. Військовий адвокат зможе всесторонньо розглянути всі дані, що стосуються вашої особистої ситуації, керуючись буквою закону, та знайти дійсно законні підстави для максимального захисту ваших інтересів.