Юридичний блог

Ліцензія на охоронну діяльність

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Отримання ліцензії на охоронну діяльність Київ

Ліцензія на охорону

Охорона є досить специфічним видом професійної діяльності. Суб'єктам господарювання, що надають послуги з охорони майна (належного фізичним та юридичним особам), а також охорони фізичних осіб, необхідна ліцензія на охоронну діяльність.

Наша юридична компанія забезпечить кваліфіковану допомогу та всебічний супровід у процесі отримання дозвільної документації на охорону в м. Київ.

Як отримати ліцензію на охоронну діяльність?

Останнім часом професійні послуги з охорони мають великий попит. Отримання ліцензії на охоронну діяльність передбачає відповідність встановленим ліцензійним вимогам, список яких досить великий. Варто зважити, наскільки швидко і якісно ви зможете самостійно здійснити цю роботу. Оскільки правильно заповнена спеціальна документація про персонал, а також матеріально-технічну базу суб'єкта не лише гарантує позитивний результат, але й суттєво прискорить процедуру.

Ліцензування охоронної діяльності

Здійснення охоронної діяльності можливе виключно після оформлення відповідної ліцензії, для чого потрібні наступні документи:

  • заява затвердженої форми;
  • документи, які підтверджують дотримання вимог, що стосуються залучення співробітників і відсутності встановлених законодавством обмежень для цього.

Видача ліцензії здійснюється Міністерством внутрішніх справ України.

Ціна дозволу закріплена на рівні однієї мінімальної заробітної плати і становить 1218 грн.

Ліцензування охоронної діяльності передбачає дотримання заявником певних вимог. Виділимо основні з них:

1. Наявність в штаті охоронців, які відповідають кваліфікаційним вимогам. Крім того, до всього персоналу суб'єкта господарювання висуваються наступні вимоги:

  • повнолітній вік;
  • дієздатність;
  • громадянство України;
  • отримання відповідного навчання або професійної підготовки;
  • відсутність непогашеної або не знятої судимості (за умисний злочин);
  • відсутність психічних захворювань, алкоголізму чи наркоманії;
  • реєстрація за місцем проживання;
  • відсутність обмежень (встановлених судовими інстанціями чи пов'язаних зі здоров'ям), що стосуються функціональних обов'язків.

При здійсненні охорони, персонал повинен мати при собі посвідчення, підписане керівником (із фото співробітника, зазначенням ПІБ, терміну дії та дати видачі), і ознаки приналежності до суб'єкта охорони на одязі.

2. Обов'язкова наявність серед персоналу суб'єкта господарювання, його філії або відокремленого підрозділу, фахівця для організації охорони, який має вищу освіту і певний стаж роботи (залежно від посад, які раніше займав). Також до даного співробітника пред'являються всі вимоги до персоналу, описані вище.

Важливо знати, що суб'єкт охоронної діяльності зобов'язаний упевнитися в наявності у замовника оригіналів документів (завірених належним чином копій), що підтверджують його законне право володіння або користування об'єктом охорони, а також законність підстав для перебування об'єкта в визначеному в договорі місці.

Всі дії з охорони надаються на підставі письмового договору із замовником, з обов'язковою конкретизацією умов відшкодування збитків, заподіяних у зв'язку з неналежним виконанням обов'язків персоналом або керівництвом охорони.
Звернення до фахівців нашої компанії забезпечить для вас:

  • кваліфіковану консультацію щодо всіх тонкощів і нюансів ліцензійних вимог;
  • всебічну підтримку та повний супровід процедури отримання дозвільної документації;
  • збір та оформлення пакету документів за мінімальної вашої участі;
  • отримання дозволу на охоронну діяльність в максимально стислі терміни.

ЗАКОНОДАВСТВО:

  1. ЗУ "Про охоронну діяльність" від 22.03.2012 № 4616-VI;