Юридичний блог

Колекторські послуги, стягнення й повернення боргу Київ

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Швидке стягнення проблемної заборгованості

Спеціально для вас ми розробили три варіанти співпраці. Залежно від ваших побажань і наявності вільного часу, виберіть зручний для вас пакет.

Сучасна реальність така, що така проблема, як стягнення боргу стає актуальною для все більшого числа людей. Повернення боргу – це досить неприємна процедура, але наше юридичне об'єднання готове взятися за цю роботу й надати вам всебічну допомогу в поверненні позики. У багатьох наших клієнтів виникає питання, як повернути борг без розписки, або маючи її, і чому в принципі виникають подібні проблеми?

Досить часто люди позичають великі суми грошей своїм друзям і знайомим, не замислюючись про оформлення яких-небудь документів, ґрунтуючись на принципах довіри або симпатії до людини. Розписка у випадку з позичанням грошей відіграє роль договору позики, що визначає умови, на яких кошти передаються позичальникові і строки повернення.

У тому випадку якщо конкретні строки не визначені, позика повинна бути повернутою протягом 30 днів з моменту пред'явлення вимоги про повернення боргу. Якщо боржник не хоче добровільно й мирним шляхом вирішувати проблему неповернення грошей, стягнення боргу без розписки може вирішуватися у суді. Для отримання позитивного результату позивачеві необхідно потурбуватися про збір доказової бази, показань свідків, відеозаписів, яких-небудь документів, які підтверджують факт надання коштів у борг. Допомога професійного юриста буде надзвичайно ефективна особливо для тих, хто не особливо розбирається в правовій сфері.

Без сумніву, найоперативнішим способом, за яким може проходити повернення боргу – це мирне рішення конфлікту між боржником і кредитором, без втручання яких-небудь третіх осіб. Але якщо ви бачите, що позичальник не бажає вести переговори або всі ваші спроби до чогось домовитися заходять у глухий кут, приступайте до рішучих дій. Не забувайте про те, що законодавство України обмежує строк позовної давності трьома роками, і цілком може бути, що людина, яка винна вам гроші, спеціально затягує процес, щоб позбавити вас шансу стягнути борг. Зволікання може зробити стягнення позики за договором неможливим. Тому, якщо в цей момент ви збентежені від думок про те, як повернути борг за розпискою, знайте, що вам слід без зволікання звертатися з позовом до суду.

З документом, що підтверджує наявність боргових зобов'язань (розпискою), ваші шанси на позитивний результат становлять практично 100%. Повернення боргу за розпискою пройде у більш стислий термін і з максимальною вигодою для вас, якщо ви залучите в процес професійного помічника – юриста. Адвокати юридичного об'єднання «Наказ» із задоволенням візьмуться за будь-яку справу, пов'язану із затримкою повернення заборгованості. Незалежно від того, чи необхідно провести стягнення боргу за розпискою чи без неї, або ж потрібне стягнення простроченої заборгованості з юридичної особи, звертайтеся до нас. Наші фахівці професійно й у стислий термін проведуть всі необхідні дії, і повернення боргу буде вирішене у вашу користь.

Проблемам не властиво вирішуватися самостійно. Для того щоб здійснити стягнення боргу за розпискою, варто діяти, і робити це треба рішуче й швидко. Зі свого боку наша фірма гарантує своїм клієнтам ретельне вивчення справи, професійний підхід до вирішення питання, оптимальний план дій і постійний контроль на всіх етапах вирішення проблеми.

Повернення коштів, які неправомірно утримує в себе боржник, досить трудомісткий і складний процес. Обумовлено це тим, що найчастіше він включає безліч етапів (включаючи розшук самого боржника), а також тим, що необхідно дотримуватися балансу законності й ефективності при виборі способів та методів роботи.

Процедура повернення коштів

1. Збір інформації про боржника. Існують випадки, коли особа, що не має певних юридичних знань, від самого початку може невірно визначити боржника або його офіційні реквізити. Актуальний в останні роки приклад: ви укладаєте договір на туристичне обслуговування з підприємством “А”, оплачуєте всю вартість турпродукту, отримуєте всі консультації й необхідні документи саме від цього підприємства “А”. На жаль, коли приходить час відпустки, виявляється, що ваш тур скасований. Звичайно ж, ваші початкові дії – вимагати повернення коштів від того підприємства, якому ви їх оплатили. Але така тактика може привести до затягування процесу, у вас складеться враження, що ви отримуєте “відписки” і вас направляють від одного підприємства до іншого. Причина в тому, що договір ви уклали з туристичним агентом, а законодавство України говорить, що відповідальність за організацію тура несе туристичний оператор. Відповідно турагент є лише посередником, який, отримавши свою комісію, направив ваші гроші туроператору і саме до нього вам необхідно висувати свої вимоги. Що стосується реквізитів, то направляти всі свої претензії ми звикли за тією адресою, де перебуває наш боржник, але насправді, всі офіційні звертання необхідно направляти за офіційно зареєстрованою адресою (для юр. осіб це юридична адреса).

2. Досудове врегулювання суперечки. Якщо ви маєте всю необхідну доказову базу, то цей етап не є обов'язковим, ви можете звертатися для захисту своїх прав і інтересів безпосередньо до суду. Але ми рекомендуємо не зневажати можливостями досудового врегулювання суперечок через наступні причини:

  • судовий процес досить трудомісткий і тривалий, крім того, всі дії по стягненню боргу у суді максимально формалізовані та вимагають досить ґрунтовних знань у сфері юриспруденції;
  • отримання судового рішення ще не гарантує його виконання.

Починаючи з цього етапу, необхідно все спілкування з боржником переводити в офіційно документовану площину. Звичайно, рішення питання в досудовому порядку бажане, але готуватися до наступних дій все одно необхідно.

Для досудового вирішення суперечки від імені кредитора на адресу боржника направляється письмова претензія, у якій обґрунтовано наявність боргу й виражено вимогу про його відшкодування в певному порядку.

3. Звернення до органів внутрішніх справ. Подача заяви в поліцію й початок досудового розслідування вже є ефективним методом впливу на несумлінного боржника. У заяві необхідно описати, у чому саме полягають злочинні дії боржника і посилатися на конкретну статтю Кримінального кодексу України. Найчастіше незаконна затримка боржником коштів, які підлягають поверненню, має ознаки шахрайства (ст. 190 ККУ). За загальним правилом, заява подається за місцем здійснення злочину.

Приклад заяви в поліцію про шахрайство

4. Звернення до суду. Якщо всі попередні дії не подіяли належним чином на боржника, залишається лише останній варіант — стягнення заборгованості в суді. Саме на цьому етапі вам знадобляться всі зібрані письмові звернення, копії документів, показання свідків. З докладною інструкцією про процедуру звернення до суду й прикладами документів можна ознайомитися тут. Стягнення боргу через суд – одна з основних послуг, яку надають фахівці нашого юридичного об'єднання. Судове стягнення боргу являє собою комплексну роботу з пошуку майна неплатника, проведення глибокого аналізу заборгованості з розрахунком суми, штрафів, пені, неустойки, визначення перспективності отримання позитивного результату при зверненні до суду, ведення справи в суді й фактичне стягнення заборгованості після отримання судового рішення. Своєчасне звернення до грамотних юристів та їхні оперативні дії з підготовки необхідних документів і збору інформації додає шансів на стягнення сум із боржника з мінімальними втратами.

5. Арешт майна. Процедура судового розгляду може досить сильно затягтися в часі, а боржник може приховати майно, на яке надалі суд міг би направити стягнення. Тому необхідно подбати про накладення арешту на майно боржника, надавши відповідне клопотання до суду.

6. Отримання рішення суду.

7. Виконавче провадження. Стягнення боргу через суд не закінчується на отриманні позитивного рішення суду, яке ще не означає, що борг буде відшкодовано. Нерідкі ситуації, коли потрібно провести повернення боргу за розпискою за рішенням суду, але ваш позичальник передав всі позичені кошти своїм родичам, а вони, у свою чергу, придбали нерухоме майно й оформили його на своє ім'я. У такому випадку, стягнення боргу за рішенням суду без допомоги кваліфікованого юриста, його знань і досвіду, навряд чи буде виконаним. Так само як і в ситуації, коли неплатник по боргам переписує все, що йому належить на родичів, а це значно ускладнює стягнення заборгованостей. У нашій країні саме після того, як у суді задовольняється позов про стягнення заборгованості, починається основна робота.

Необхідно контролювати діяльність державного виконавця, а якщо буде потреба, то подавати скарги на незаконні дії і клопотання про накладення арешту на майно. Юристам доводиться постійно тримати під спостереженням ситуацію й коректувати її розвиток.

Щоб стягнення заборгованості відбулося, необхідні професіоналізм і глибокі знання юриспруденції, прав і обов'язків позичальника, кредитора й державних виконавців, а також безліч інших нюансів.

Юридична компанія «Наказ» надає різні послуги зі стягнення заборгованості. У своїй діяльності ми використовуємо винятково законні, цивілізовані й ефективні методи роботи з боржниками. Наші фахівці оперативно зберуть повну актуальну інформацію про боржника. Професіонали нашої компанії вважають за краще діяти таким чином, щоб стягнути заборгованість без звернення до судових інстанцій. Тому що досудове стягнення боргу гарантоване й досить швидко завершується отриманням заборгованості, на відміну від судових розглядів, які можуть тривати роками. Колекторські послуги нашої компанії спрямовані на оперативне стягнення проблемної заборгованості з мінімальними для замовника втратами. Також ми намагаємося зберегти нормальні робочі відносини нашого клієнта з боржником, які передбачають подальше взаємно вигідне співробітництво.

Колекторські послуги, які надають наші юристи

  1. Стягнення заборгованості як при наявності документів, що підтверджують боргові зобов'язання (розписка, договір позики, застави, кредиту), так і без них;
  2. Комплекс послуг зі збору офіційних даних про боржника;
  3. Стягнення боргу, у яких строк позовної давності минув;
  4. Повернення заборгованості в досудовому і судовому порядку;
  5. Супровід виконавчого провадження;
  6. Арешт майна боржника.

Повернення боргу Київ - одна із численних послуг, яка надається нашим юридичним об'єднанням. Надаючи послуги зі стягнення боргу, ми намагаємося, щоб цей клопіткий і важкий процес став для вас максимально простим і, звісно, дав бажаний результат.