Юридичний блог

Зміна цільового призначення земельної ділянки Київ

Мы не помогаем с этой услугой, страница перенесена в блог, но устаревшая для нас информация может быть для вас полезной

Зміна цільового призначення землі

Відповідно до Земельного кодексу, використовувати земельну ділянку можна лише у відповідності з її цільовим призначенням. Порушення даної умови може призвести до позбавлення прав на земельну ділянку. Тому часто єдиним шляхом для його використання відповідно до своїх потреб є зміна її цільового призначення. Ця процедура регламентується Постановою Кабінету Міністрів «Про затвердження Порядку зміни цільового призначення земель, які перебувають у власності громадян або юридичних осіб».

Орган, який приймає рішення про зміну цільового призначення, залежить від місця розташування ділянки. Таке рішення стосовно ділянки, що перебуває в межах міської межі, приймає селищна, міська або сільська рада. Для всіх інших ділянок рішення приймається районною держадміністрацією.

Для зміни цільового призначення земельної ділянки заявник подає такі документи:

  • Заява про зміну цільового призначення. У даному документі необхідно вказати кадастровий номер земельної ділянки, поточне цільове призначення і бажане, мотив зміни цільового призначення.    
  • Копія паспорта та ідентифікаційного коду.    
  • Копія свідоцтва про держреєстрацію та довідки з статистики (для юридичної особи).    
  • Копія правовстановлюючого документа.  

Орган, який прийняв до розгляду заяву, дає або мотивовану відмову, або дозволяє почати оформлення проекту відведення (переведення земель).

Якщо змінюється цільове призначення частини ділянки, то на підставі даного дозволу підготовляється новий проект землевідведення і відправляється на узгодження. При зміні цільового призначення всієї ділянки, старий проект землевідведення відправляється на переузгодження.

Проекти із землеустрою узгоджуються або переузгоджуються в органах земельних ресурсів, в органах архітектури, санепідемстанції, органах охорони культурної спадщини, а також проходять державну землевпорядну експертизу.

При отриманні позитивного висновку документи подаються до відповідного органу для прийняття рішення про зміну цільового призначення ділянки та видачі державного акту з новим цільовим призначенням.

Вищеописана процедура пов'язана з відвідуванням багатьох інстанцій, де дуже часто дають відмову, і доводиться починати процес оформлення заново. Для спрощення і прискорення процедури краще звернутися по допомогу до фахівців. Наші співробітники із задоволенням допоможуть вам на будь-якому етапі процесу оформлення зміни цільового призначення земельної ділянки.